O Nama

Bajk je portal posvećen onima koji svijet oko sebe najradije gledaju sa svojih dasaka i kotača koje sami pogone i kojemu tako rado pripadaju. To je svijet koji poznaje osjećaj slobode i nesputanosti i koji se pojavi svaki puta kada počnemo vožnju i osjetimo osvježavajuće strujanje zraka koje poziva da se ona nastavi.

U tome trenu tu je samo cesta i vi. Neki bi rekli vrlo intiman trenutak spoja s prirodom koji se pojavi ponovo i ponovo. Bez obzira na razloge za vožnju, ona je uvijek posljedica i uvijek postoji. Upravo je toj vožnji i fluidnosti posvećen Bajk.

Ta će se posveta manifestirati kroz Vijesti o svijetu i iz svijeta o kojemu pišemo. Probleme toga svijeta; nedostatke biciklističkih staza, neoznačene staze. Vozače koji se prema biciklistima ne znaju ponašati. Mjere sigurnosti pri vožnji. Nedostatak servisa, preskupe dijelove. Savjete stručnjaka. Rubriku Kako, koja predstavlja trikove. Rubriku Akcije, da znamo gdje i što kupiti jeftinije.

Događanja, da znamo u kojemu smjeru svakoga danoga dana okrenuti volan ili nagnuti dasku. Kada nema inspiracije za neku rutu, dolazi rubrika Lokacije koja nudi popis obližnjh ruta i kako do njih doći.

Naši partneri su naši prijatelji i oni s kojima smo ponosni imati link. Ne samo taj Internet link, nego onaj pravi koji se u tome našemu svijetu lako pokaže kada dva biciklista kimnu jedan drugome dok se mimoilaze ili dva skejtera koji se voze skupa, izvode trikove skupa, iako jedan drugome ništa drugo ne znaju. Njih spaja vožnja i to je svima koje svijet gledaju s kotača i dasaka potpuno jasno.

Servisi i dijelovi su tu kada ponestane dijelova ili trebamo stručnu pomoć. A Rute su naša preporuka i mjesta gdje smo se mi vozili.

Cilj nam je od Bajka napraviti malenu arenu koju ćete moći čitati kada ne vozite i da dobijete osjećaj da taj svijet vožnje postoji cijelo vrijeme, a ne samo dok sjednemo ili stanemo na svoje kotače ili daske. Kako bismo uspjeli, trebat ćemo i vašu pomoć i kritiku, ne štedite nas jer rijetko tko od vas štedi svoje kotače.

logo