Solarni stup za popravak bicikla - “Recro bike service” postavljen je u Topuskom

– Prije 10-15 dana slali smo ponude turističkim zajednicama i moram reći da su iz zagrebačke, virovitičko-podravske i istarske već zatražili detalje. Naime, u tijeku su dva velika natječaja za projekte cikloturizma pa su tražili troškovnike da ubace i “Recro bike service” u projekte – kaže Kristian dodajući da su interes pokazali i mnogi gradovi, pa i oni iz BiH. U tijeku je zaštita stupa u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva.

– Stup je samoodrživ. Napaja se solarnom energijom, nema kopanja, nije potrebna infrastruktura, a ugrađena LED rasvjeta od stupa visokog 2,6 metara stvara i noćnu uličnu svjetiljku, tako da su popravci bicikla mogući i noću. Materijali su nehrđajući, kvalitetni inoks i aluminij, i ne treba im gotovo nikakvo održavanje te su idealni za biciklističke rute kroz prirodu – napominje Kristian.

U Turističkoj zajednici općine Topusko projekt su poduprli iz dva razloga.

– Cikloturizam je važan za naše područje. Imamo pet biciklističkih ruta koje razvijamo. A i autori stupa iz našeg su mjesta pa perspektivu vidimo i u budućem zapošljavanju mladih s područja općine – rekao je Marko Butina, direktor Turističkog ureda u Topuskom.

Članak prijenosi u cijelosti IZVOR

bajk
bajk 1
bajk v2